Kunsthistorische lezing over Frans Hals op Kasteel Dussen

Foto: Aangeleverd
8 november 2023, 14:58
Verlopen

DUSSEN - Op woensdag 8 november van 20.00 tot 22.00 uur geeft Arjan Vader op Kasteel Dussen een kunsthistorische lezing over Frans Hals.

Samen met Rembrandt en Vermeer behoort Frans Hals tot de drie grootste Nederlandse schilders van de zeventiende eeuw. Hij werkte voor zover bekend zijn hele leven in Haarlem en werd vooral bekend door zijn levendige en kleurrijke schuttersstukken en afbeeldingen van tijdgenoten. Kenmerkend aan Hals’ portretten is dat ze op één moment lijken te zijn geschilderd. Kunsthistoricus Ernst Gombrich schrijft over hem: “De portretten van Frans Hals geven ons de indruk, dat de schilder zijn model op een typisch moment heeft “genomen” en dit voor altijd op het doek heeft vastgelegd.”

Kunst- en cultuurhistoricus Arjan Vader is museumdocent in Amsterdamse musea en hij organiseert kunst- en cultuurhistorische activiteiten, zoals rondleidingen en stadswandelingen. De entreeprijs voor zijn lezing op Kasteel Dussen bedraagt € 15,00 per persoon, met vriendenpas € 12,00. Dit is inclusief een kopje koffie of thee bij ontvangst en een pauzedrankje. Reserveren is mogelijk via https://www.kasteel-dussen.nl/.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl