Cursus familiegeschiedenis bij Streekarchief Langstraat Heusden Altena

Foto: Pixabay
18 november 2023, 05:57
Regio Info

HEUSDEN - In de winter van 2023-2024 biedt Streekarchief Langstraat Heusden Altena verschillende cursussen aan, waaronder een cursus over familiegeschiedenis. Tijdens een eenmalige cursusmiddag of -avond vertellen medewerkers van het Streekarchief hier meer over.

Tijdens stamboomonderzoek verdiept u zich in de geschiedenis van uw voorouders of een familie die uw interesse heeft gewekt. Wanneer leefden zij, waar woonden ze en wat voor beroepen oefenden ze uit? Sommige gegevens zijn makkelijk te vinden, maar het kan ook heel wat gepuzzel zijn. Personen kwamen ergens anders vandaan, reisden hun kinderen achterna, vertrokken naar het buitenland of namen dienst in het leger. Hoe begint u met een onderzoek en waar vindt u informatie? Daar komt u tijdens deze bijeenkomst achter.

Het gaat om één bijeenkomst die ’s middags en ’s avonds wordt aangeboden. Geef bij uw inschrijving aan op welk tijdstip u wilt deelnemen. Aanmelden kan via info@salha.nl. De cursus over familiegeschiedenis vindt plaats op woensdag 13 december, van 14.00 tot 16.00 uur of van 19.30 tot 21.30 uur. De kosten zijn € 10,- en de docent is Anthony Maas.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl