Vragen aan de burgemeester: leerlingen van SBO De Akker hebben ze volop

Foto: Gemeente Altena
22 november 2023, 20:27
Verlopen

wer - Burgemeester Lichtenberg had donderdag geluk: hij kon zo aanschuiven voor een heerlijk ontbijt met alle leerlingen van SBO De Akker in Werkendam. De leraren op De Akker vinden het belangrijk om zulk soort momenten samen met de leerlingen te organiseren.

Tijdens het ontbijt sloot de burgemeester bij iedere tafel even aan voor een gesprekje met de leerlingen. De ambtsketen vonden de leerlingen erg interessant, maar daarnaast werd er ook heel veel aan de burgemeester verteld. Met name de talenten kwamen ter sprake. Burgemeester Lichtenberg: “Ik vind het leuk om op deze wijze echt in contact te komen met deze bijzondere talenten. We hebben mooie gesprekken gevoerd en ik heb bewondering voor het doorzettingsvermogen van deze leerlingen.”

SBO De Akker is dit jaar gestart met de Onderwijs-Zorg Pilot vanuit de gemeente Altena. Zij zijn ontzettend blij met deze mogelijkheid, omdat ze hierdoor echt de aandacht kunnen geven aan de kinderen die zij verdienen en nodig hebben. In deze pilot wordt het budget vanuit jeugdhulp vanuit de gemeente en onderwijs gebundeld om ondersteuning voor de hele klas te organiseren. Hierdoor hebben alle kinderen profijt van de ondersteuning (preventie) en krijgen de kinderen met extra ondersteuningsbehoefte deze ondersteuning gewoon in hun vertrouwde omgeving van school.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl