Vraag een maatje!

Foto: Archief
24 november 2023, 09:16
Verlopen

ALTENA - "We weten dat er ook in Altena veel mensen zijn met financiële zorgen en problemen. Maar dat is niet terug te zien in het aantal hulpaanvragen. Dat is jammer, want we willen die mensen heel graag helpen. Ook om erger te voorkomen", zegt Luc Zonnenberg, coördinator van SchuldHulpMaatje Altena.

Die stichting werd een jaar geleden opgericht en inmiddels zijn er negen ‘maatjes’ actief. “Dat zijn ervaren, getrainde vrijwilligers die samen met u kijken wat u kunt doen om uw financiën weer op de rit te krijgen”, zegt Zonnenberg. “Een maatje kan u helpen bij het aanvragen van huur- en zorgtoeslag, het Kindpakket en allerlei andere speciale regelingen. Maar weet ook hoe u kunt besparen op uw uitgaven, hoe u een budgetplan maakt en hoe u afspraken kunt maken met eventuele schuldeisers. Samen met uw eigen schuldhulpmaatje kunt u wellicht voorkomen dat u verder in problemen komt. Ons doel is mensen te coachen en te zorgen dat ze uiteindelijk zelf weer, zonder schulden en problemen, op een goede manier hun eigen financiën kunnen regelen.”

SchuldHulpMaatje Nederland werd in 2010 opgericht vanuit de landelijke kerken en is inmiddels actief in ruim 150 Nederlandse gemeenten. Landelijk zijn er ruim 3.000 vrijwilligers en dit jaar deden al bijna 10.000 mensen een beroep op een ‘maatje’. Meer informatie over wat zij voor u kunnen doen staat op de algemene website www.schuldhulpmaatje.nl. Wie liever eerst persoonlijk contact heeft met SchuldHulpMaatje Altena kan contact opnemen met Luc Zonnenberg. Telefoon: 0627-886817 of per e-mail: luc.zonnenberg@altena.schuldhulpmaatje.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl