Duo dat overval pleegde op tankstation Wijk en Aalburg half jaar de cel in

Foto: Sander van Strien
25 november 2023, 07:17
Verlopen

WIJK EN AALBURG - De twee jonge mannen die vorig jaar een tankstation in Wijk en Aalburg overvielen, moeten een half jaar de cel in.

Het duo, toen allebei net 18 jaar, maakte bij de overval op 12 augustus vorig jaar 650 euro en een vuilniszak vol sigaretten buit. Een van hen bedreigde de medewerkster van de tankshop met een mes en pakte haar telefoon af. Zijn vriend wachtte buiten op de motor en samen sloegen ze op de vlucht. Onder een viaduct stapte de overvaller die naar binnen was gegaan van de motor af om andere kleren aan te trekken die hij daar van tevoren had neergelegd.

Omdat de motor niet meer wilde starten, dumpten ze de buit en de kleren onder het viaduct. De politie vond die spullen later terug en kwam zo bij de verdachten in Waalwijk en Heusden uit. Reclassering houdt in de gaten dat er geen alcohol of drugs worden gebruikt en dat de man die de overval daadwerkelijk pleegde, zich laat behandelen aan zijn verslaving. Ook krijgen ze verplicht begeleiding als ze na hun straf zelfstandig gaan wonen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl