Nulmeting onderzoek circulaire voedselsysteem in Altena

Foto: Archief
26 november 2023, 17:55
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena heeft een nulmeting onderzoek laten uitvoeren naar circulaire voedselsysteem in Altena.

De gemeente wil de komende jaren de hoeveelheid afval minimaliseren door zo veel mogelijk restproducten te recyclen en zo min mogelijk de planeet te belasten. Het ultieme doel van Altena is om over een paar decennia een blauwe zone te worden, waar inwoners gezond en gelukkig heel oud worden en veel naar elkaar omkijken. Inwoners zijn daarom via een steekproef geraadpleegd en konden uit eigen beweging een online vragenlijst invullen.

Uit het onderzoek blijkt dat twee op de drie inwoners van Altena doorgaans gezond probeert te eten, maar dat dit niet altijd lukt. Uit de resultaten blijkt dat 56 procent van de ondervraagden zichzelf vleeseter noemt. Zo’n 3 procent is vegetariër of veganist. Verder blijkt dat de helft van de inwoners van mening is dat supermarkten de consument moeten helpen bij het maken van gezonde en duurzame keuzes. Een derde wil dat er meer lokale producten in de schappen liggen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl