Vrieskou moet knutten afsterven

Foto: Archief
29 november 2023, 21:04
Verlopen

ALTENA - Schapenboeren in Altena kunnen bijna opgelucht ademhalen. Komende week gaat het vriezen en dus zouden de knutten die het gevreesde blauwtongvirus verspreiden moeten afsterven.

De trieste balans is dat in Altena na tweeënhalve maand blauwtong elf besmette bedrijven zijn. De belangrijkste brandhaarden zijn vier in Almkerk, twee in Giessen, één in Werkendam, één in Andel en één in Dussen. Het gaat om tien met een bloedonderzoek bevestigde besmettingen, en één bedrijf waar de dieren de symptomen van blauwtong vertonen.

In heel Noord-Brabant zijn tot en met donderdag 47 besmettingen vastgesteld, blijkt uit cijfers van landbouwwaakhond NVWA. Landelijk staat de teller nu op iets meer dan 5600. De hoop is nu op een lange, strenge winter en dat daarna een vaccin beschikbaar is.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl