Stichting Hospice Altena weet nog niet wanneer gestart kan worden met bouw in Sleeuwijk

Foto: Archief
2 december 2023, 06:18
Verlopen

SLEEUWIJK - De Stichting Hospice Altena weet nog steeds niet wanneer gestart kan worden met de bouw van het hospice in Sleeuwijk. Binnenkort wordt duidelijk of de bezwaarmakers beroep indienen bij de Raad van State.

Volgens de bezwaarmakers is de locatie niet geschikt voor bouw, maar zou het een waterbergend natuurgebied moeten worden. De gemeenteraad wees eind oktober de bezwaren af en stemde in met een bestemmingsplanwijziging om de bouw mogelijk te maken. Tot 16 december kunnen de bezwaarmakers hiertegen in beroep gaan. Als de bezwaarmakers in beroep gaan dan zal de bouw van het hospice minimaal een jaar vertraging oplopen.

De financiering van het hospice is intussen rond, volgens stichting voorzitter Fons Naterop. Hospice Altena heeft 1,4 miljoen bijeengekregen via een obligatielening en hoopt daarnaast nog op 200.000 euro via donaties. De stichting hoopt volgend jaar te kunnen starten met bouwen en 2025 het hospice te kunnen openen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl