Hangdag van Archiefkring Hank

Foto: Ter illustratie
9 december 2023, 05:45
Verlopen

HANK - Al meer dan 30 jaar organiseert stichting Archiefkring Hank in het weekend voor de kerst een tentoonstelling waarbij aan de hand van een bepaald thema de archieven worden opgesteld en gepresenteerd.

Op de ‘Hangdag’ zoekt de Archiefkring de verbinding binnen de Hankse gemeenschap door gezamenlijk iets te organiseren. In 2023 is het thema van de Hangdag ‘De Hang pakt uit’. De stichting Archiefkring Hank pakt uit door uit de meer dan 12 archiefkasten een selectie te maken en deze te presenteren. Tijdschriften en kranten vanaf 1863 tot nu. Meer dan 160 jaar geschiedenis. Tientallen schriften met daarin uitgeknipte en ingeplakte berichten over Hank zijn in te zien. Prijsbekers en medailles in alle soorten en maten, reclameartikelen en ander materiaal.

De stichting wil niets verklappen, maar de activiteiten zijn gericht op alle mensen. Iedereen mag komen kijken en de toegang is zoals gebruikelijk gratis. Op zondag 17 december 2023 wordt de Hangdag om 11.00 uur geopend door Anneloes van Hunnik, als kernwethouder van Hank. Het programma van de dag is doorlopend. De Hangdag wordt afgesloten met een gratis loterij waarbij iedereen die omstreeks 16.00 uur nog in ’t Uivernest aanwezig is een gratis lootje ontvangt met kans op een volle boodschappenkar.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl