Woerkumer Bier Gilde ontvangt Speciaalbier Brouwerij De Molen

Foto: Archief
9 december 2023, 05:33
Verlopen

WOUDRICHEM - Iedere derde donderdag van de maand organiseert het Woerkumer Biergilde een speciaalbier proeverij. Het gilde bestaat uit echte bierliefhebbers en heeft geen winstoogmerk.

Het biergilde richt zich ook op bierliefhebbers die graag kennis over bier wil vergaren, die kennis willen delen en die vooral samen willen proeven en er van willen genieten. Op donderdag 14 december komt de internationaal bekende brouwerij De Molen uit Bodegraven naar de vesting van Woudrichem. Brouwerij De Molen uit Bodegraven kreeg in 2006 internationale bekendheid toen hun stout bier met de naam ‘Borefts’ tijdens een Engels bierconcours door ruim 10.000 bezoekers uitgeroepen werd tot het beste ambachtelijke bier van Nederland en België.

Sinds 2009 organiseert De Molen jaarlijks het internationale bierfestival Borefts. Zo’n 7.000 bierfans in 35 nationaliteiten van overal ter wereld strijken dan neer in Bodegraven om hun nieuwsgierigheid te beproeven. De proeverij bestaat uit 5 proefglazen, uitgebreide proefnotitie-formulier en is inclusief bittergarnituur in de pauze en bitterballen na afloop. De kosten zijn € 19,50 per persoon. Deelnemers kunnen zich vooraf opgeven via info@woerkumerbiergilde.nl. De locatie is Het Arsenaal aan de Kerkstraat 41 in Woudrichem. De aanvang is om 20.00 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl