Ondernemers verzoekt gemeenteraad mee te werken aan uitbreiding bedrijfsterrein Veen

Foto: Archief
16 december 2023, 06:29
Verlopen

VEEN - Een aantal ondernemers uit Veen heeft de gemeenteraad verzocht mee te werken aan een uitbreiding van het bedrijfsterrein aan de zuidkant van de Veensesteeg en de Weerakkers.

De raad nam daarop een motie aan van het CDA waarin het college wordt opgedragen zich actief voor dit initiatief in te spannen. Uiterlijk 1 september volgend jaar moet de raad zijn geïnformeerd over de stand van zaken. Wethouder Tanis gaf aan dat voor de gewenste uitbreiding negen hectare nodig is en dat dit vraagt om regionale afstemming.

Op verzoek van de provincie wordt momenteel de gezamenlijke behoefte aan bedrijfsterreinen in de Baronie-gemeenten tot 2040 in beeld gebracht. Komend halfjaar wordt daar met de provincie over gesproken. Het college neemt daarin de wens van de ondernemers uit Veen mee.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl