Winter op Loevestein

Foto: Kim Balster
19 december 2023, 09:01
Verlopen

POEDEROIJEN - In de kerstvakantie, van 23 december tot en met 7 januari, is Loevestein een kasteel in sfeervolle kerststemming. Overal fonkelende lichtjes, warme chocolademelk en natuurlijk heel veel kerstverhalen.

Het museum is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur, behalve op Eerste Kerstdag, Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag. In de geschiedenis van dit kasteel zijn genoeg bijzondere verhalen te vinden. Deze keer vertellen de museumgidsen over “Het mooiste cadeau” en staan de soldaten centraal die in de Eerste Wereldoorlog gelegerd zaten op Loevestein. Zij hadden maar één wens: thuis bij familie de feestdagen doorbrengen. Maar Fort Loevestein moest verdedigd worden en er werd geen feestdagenverlof toegekend. Hoe verliepen de feestdagen voor deze soldaten?

Naast het kerstverhaal is er de speurtocht “Help Hugo zoeken” en kunnen mensen een kerstwens schrijven voor in de grote kerstboom op de binnenplaats. De keuken en grote zaal worden ingericht in de tijd van 1900-1940. Verder is er regelmatig live kerstmuziek en zijn er rondleidingen. Deze vakantie is ook de tentoonstelling “Monddood” te bezoeken, dit is inbegrepen bij het toegangskaartje.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl