Altena gaat bij sloop eigen gebouwen vaker organisaties betrekken

Foto: Ter illustratie
29 december 2023, 11:27
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena gaat bij de sloop van de eigen gebouwen vaker organisaties betrekken, die zich hard maken voor het behoud en hergebruik van nog bruikbare materialen.

Dat antwoordt ze op vragen van het CDA. Die partij uitte onlangs kritiek op een sloopproject in Altena. Raadslid Gerard Vos zag toen bij het afbreken van ‘t Verlaat in Almkerk dat nog bruikbare klimtoestellen en sportmaterialen werden vernietigd. Hij stuurde een brief naar het college van burgemeester en wethouders met de vraag of er nog materialen hadden kunnen worden gered.

Volgens Altena krijgt een deel daarvan een tweede leven in Het Hart van Almkerk. Voor de nieuwbouw van twee brede scholen is inmiddels een bureau ingeschakeld om de mogelijkheden voor hergebruik van materialen uit te slopen panden te onderzoeken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl