Schriftelijke vragen over bodycams voor boa’s in Altena

Foto: Archief
29 december 2023, 11:29
Verlopen

ALTENA - CDA Altena wil dat de gemeente meer doet om buitengewoon opsporingsambtenaren te beschermen, bijvoorbeeld door het inzetten van bodycams.

De boa kan de camera aanzetten zodra er zich een incident voordoet, bijvoorbeeld bij een belediging of bedreiging. Volgens CDA-raadslid Otto van Breugel blijkt uit ervaringen in andere gemeenten dat het gebruik van bodycams heeft geleid tot een afname van agressie tegen boa’s.

De partij komt met het verzoek aan het college na uitspraken in het tv-programma Vandaag Inside, waarin boa’s werden afgeschilderd als onbekwaam en als nepagenten. In sommige gemeenten leidde dat tot belediging van boa’s. Het CDA vindt het daarom essentieel dat Altena actie onderneemt om haar boa’s te beschermen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl