CDA Altena stelt schriftelijke vragen over windmolenplannen Q-Green

Foto: Ter illustratie
10 januari 2024, 11:26
Verlopen

WERKENDAM - CDA-raadslid Arno Bouman heeft vragen gesteld over de plannen van Q-Green voor een zogeheten greenport. De initiatiefnemer zou een laadponton voor elektrische schepen willen realiseren in de Werkendamse haven.

Voor dit laadponton zou groene stroom opgewekt door 15 windmolens gebruikt moeten gaan worden. De windmolens moeten niet alleen energie leveren voor de scheepvaart, maar ook voor grootschalige productie van algen. De reststoffen die daarbij overblijven kunnen in de landbouw gebruikt worden als emissiearme meststof.

Naar verluidt zou het windpark rondom de Grote Waardweg tussen Nieuwendijk en Werkendam moeten komen. Het CDA wil nu graag weten in hoeverre de gemeente al op de hoogte is van deze plannen. Overigens bevinden de plannen van Q-Green zich nog in een pril stadium.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl