Woningen op locatie van vroegere openbare kleuterschool De Gonzende Korf

Foto: Ter illustratie
16 januari 2024, 12:08
Verlopen

GIESSEN - De vroegere openbare kleuterschool De Gonzende Korf aan de Reygerboslaan in Giessen wordt momenteel gesloopt. De school was al lang niet meer voor het onderwijs in gebruik.

Het pand werd in 2021 door de gemeente Altena verkocht met de bedoeling op de vrijkomende plaats huizen te bouwen. Dit gaat ook gebeuren. Nieuw zijn deze plannen niet. Al in 2016 ging de raad van de toenmalige gemeente Woudrichem bij de instemming van het centrumplan voor Giessen/Rijswijk ervan uit dat er woningen gebouwd zouden worden. Toen waren drie woningen in beeld.

Nu heeft de gemeente vergunning verleend voor een complex van twaalf appartementen. Het is niet de enige plek in Giessen waar gebouwd gaat worden. Ook voor de locatie aan de Parallelweg/Twee Zalmenstraat waar ooit de basisschool stond, is een plan voor een aantal woningen in procedure. Een ontwikkelaar wil daar zestien huizen bouwen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl