Bouw sociale huurappartementen De Roode Camer in Hank gestart

Foto: Aangeleverd
19 januari 2024, 14:31
Verlopen

HANK - Op 17 januari vond de officiële start van de bouw van 20 sociale huurappartementen in het project De Roode Camer in Hank plaats. Bouwlinie ontwikkelt de appartementen in opdracht van Bazalt Wonen.

Aannemersbedrijf P. van Leeuwen bouwt het appartementencomplex. Hans Tanis, wethouder van gemeente Altena en Han Jetten, directeur-bestuurder van Bazalt Wonen sloegen de eerste paal. Voor dit nieuwbouwproject vroeg de gemeente Altena in samenwerking met Bazalt Wonen de subsidie StartBouwImpuls (SBI) aan bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koningrijksrelaties. De Startbouwimpuls is bedoeld voor projecten die ver genoeg zijn om uiterlijk in 2024/2025 te starten met bouwen, maar door de veranderde economische omstandigheden de business case niet meer kunnen rond rekenen.

Het appartementencomplex aan Bolbaken 12 t/m 50 in Hank ligt op de unieke locatie van het ontwikkelingsgebied De Roode Camer, gelegen aan het groen met uitzicht op de Buitendijk. Het complex wordt vier bouwlagen hoog en bestaat uit twintig vrijwel energieneutrale sociale huurappartementen, variërend van 60 tot 84 m2. De appartementen worden duurzaam gebouwd en voorzien van een bodemwarmtepomp en boiler. De nieuwe huurappartementen worden naar verwachting begin 2025 opgeleverd. Zo’n drie tot zes maanden daarvoor biedt Bazalt Wonen de appartementen te huur aan via www.woongaard.com, het woonruimteverdeelsysteem in de regio. Meer informatie over dit project staat op bouwlinie.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl