Start ontwerpfase uitbreiding, renovatie en verduurzaming sporthal d’Alburcht

Foto: Gemeente Altena
19 januari 2024, 14:28
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Vorig jaar heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel van het college voor de uitbreiding, renovatie en verduurzaming van sporthal d’Alburcht in Wijk en Aalburg. Hiervoor is een krediet van 7,4 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Via een aanbestedingsprocedure kreeg Midden Nederland Bouwingenieurs B.V. uit Wijk en Aalburg de opdracht om een ontwerp te maken voor de uitbreiding. In het tweede kwartaal van 2025 starten de uitvoeringswerkzaamheden. De verwachting is dat het gebouw eind 2025 gereed is. Wethouder Shah Sheikkariem: “Ik ben er trots op dat we met alle betrokkenen tot dit mooie resultaat gekomen zijn. Met de duurzame uitbreiding en renovatie van de sporthal komen we tegemoet aan de wensen van gebruikers en bewoners en investeren we ook in de toekomst van Wijk en Aalburg. Daarbij geven we niet alleen ruimte aan de sporters, maar zorgen we ook dat de oude dorpsfunctie van het gebouw in ere wordt hersteld.”

De sporthal wordt uitgebreid met een turnzaal, kleedkamers, een kleine vergaderzaal en een grote zaal. Verbeterde isolatie en duurzame installatietechniek zorgen voor een energieneutraal gebouw dat past bij de duurzaamheidsambitie van de gemeente. In de komende periode wordt gesproken met de gebruikers van sporthal d’Alburcht en overige belanghebbenden over de ontwerpkeuzes, de planning, logistiek, veiligheid en de uitvoering van de werkzaamheden. Als gemeente wordt onder andere geïnvesteerd in het verhogen van de kwaliteit en toegankelijkheid van bestaande sportlocaties en het verduurzamen van gebouwen. De uitbreiding van de sporthal is hier een goed voorbeeld van. Daarbij draagt bewegen, sporten en samenkomen bij aan een vitale gemeente waar mensen prettig wonen, werken en leven.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl