Altena tekent overeenkomst met Brabant Water voor onderhoud brandwaterkranen

Foto: Ter illustratie
20 januari 2024, 06:24
Verlopen

ALTENA - Gemeente Altena tekent als eerste gemeente in de regio een overeenkomst met Brabant Water waarin uniforme afspraken over het structureel onderhoud van de brandwaterkranen zijn opgenomen.

De gemeente Altena telt ruim 2.500 brandkranen. Voor de brandweer is het van essentieel belang dat deze brandkranen goed werken en goed bereikbaar zijn. Dit is een verantwoordelijkheid van gemeenten in samenwerking met drinkwaterbedrijven. Het onderhoud dient consequent en vakkundig uitgevoerd te worden.

Die onderhoudsafspraken zijn nu tussen de gemeente, Brabant Water en de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant op orde gemaakt. Burgemeester Lichtenberg van de gemeente Altena is tevens voorzitter van de stuurgroep Bluswatervoorziening. De overeenkomst wordt gezien als een mooi model voor andere gemeenten in West Brabant.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl