42 Ouders uit Altena melden zich als mogelijke gedupeerde van toeslagenaffaire

Foto: Archief
26 januari 2024, 10:34
Verlopen

ALTENA - De afgelopen periode hebben 42 ouders uit Altena zich gemeld als mogelijke gedupeerde van de toeslagenaffaire. De deadline voor het melden bij Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen is inmiddels verstreken.

In totaal hebben ruim 68.000 mensen zich gemeld bij de organisatie. Bijna iedereen heeft inmiddels een eerste lichte toets gekregen. De helft van de aanmeldingen blijkt recht te hebben op een eerste compensatie van 30.000 euro.

Na die lichte toets volgt een ‘integrale beoordeling’. Uit die beoordeling moet blijken of er recht is op meer schadevergoeding. Niet alleen ouders maar ook kinderen hebben schade geleden. In Altena zijn 58 kinderen aangemeld.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl