Gemeente Altena en Stichting Startersloket slaan handen ineen voor ondernemers

Foto: Archief
1 februari 2024, 17:28
Verlopen

ALTENA - Gemeente Altena en Stichting Startersloket bundelen de krachten in een nieuwe samenwerking om (startende) ondernemers te begeleiden op weg naar succesvol ondernemerschap.

De samenwerking komt voort uit de wens om voor de eigen inwoners de ondernemerskansen en de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Vanaf vandaag kan iedereen online terecht op het startersloket Altena. Wendy van Ooijen-van Breugel wethouder economische Zaken: “Het Startersloket is een uitbreiding van ons huidig aanbod en voorziet duidelijk in een behoefte. We bieden op deze manier onafhankelijke en deskundige begeleiding om de stap richting ondernemerschap op de juiste manier voor te bereiden. Hiermee kunnen we kansen op een goede start en een succesvolle onderneming vergroten. Ondernemers zijn immers belangrijk voor het vitaal houden van onze gemeente.”

“Een goede voorbereiding is het halve werk en vergroot de kans op succes. Daar ligt dan ook de toegevoegde waarde van deze samenwerking”, aldus Joeri Goede van het Startersloket. Gemeente Altena kan de eigen achterban met plannen richting het ondernemerschap nu op een concrete en praktische wijze van dienst zijn. Zowel vóór als tijdens het ondernemerschap. Ondernemers kunnen gebruikmaken van de maandelijkse online trainingen, persoonlijk advies en inzicht krijgen in de financiële haalbaarheid van hun bedrijfsideeën. Dit vergroot de kans op een gezond en toekomstbestendig ondernemersklimaat. Oriënterende ondernemers kunnen tijdig een weloverwogen beslissing nemen om wel of niet te starten met een eigen bedrijf. Meer informatie over het Startersloket is te vinden op altena.startersloket.nl of benader het Startersloket via telefoonnummer 085-488 1233 of info@startersloket.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl