Dorpsraad Drongelen niet blij met voorgenomen bouw van twaalf vrijstaande woningen

Foto: Ter illustratie
13 februari 2024, 15:10
Verlopen

DRONGELEN - De dorpsraad van Drongelen is niet blij met de voorgenomen bouw van twaalf vrijstaande woningen aan de Kruisstraat. Bij voorzitter Fred van der Veen is het gevoel ontstaan dat dit plan er bij de gemeenteraad doorheen is gejast.

De dorpsraad had liever goedkopere woningen gezien, meer passend bij de behoefte in het dorp. Bovendien had en heeft de dorpsraad bezwaren tegen het ontsluiten van de huizen op de Kruisstraat. Ze vreest gevaarlijke situaties voor kinderen die gebruikmaken van het fietspad. Maar een alternatief plan dat volgens Van der Veen goedkoper en beter is, kreeg geen steun.

De dorpsraad overweegt nog of zij naar de Raad van State gaat. De leden willen in elk geval wel een brief naar de gemeente sturen, om aan te geven dat het inspraakproces niet goed verlopen is. En met burgemeester en wethouder wil de dorpsraad van Drongelen een gesprek over hoe dergelijke processen verlopen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl