Alles over de geschiedenis van Kasteel Dussen

Foto: Archief
17 februari 2024, 17:19
Verlopen

DUSSEN - Dussenaar Ton Lensvelt vertelt op 28 februari over de historie van Kasteel Dussen.

Het wordt geen saaie opsomming van feiten en jaartallen maar een voorstelling met afwisselende verhalen, met humor en ondersteund door meer dan 120 afbeeldingen. De titel van zijn monoloog ‘Meer dan de waarheid’ is gebaseerd op zijn laatste boek, van december 2022, waarin zeven eeuwen geschiedenis van Kasteel-Dussen is beschreven met de focus op de eigenaren c.q. bewoners en de mythes en legendes in de loop der eeuwen ontstaan rond het kasteel. Behalve tal van boeiende achtergrondverhalen over de eigenaren en bewoners van het kasteel door de eeuwen heen, kunt u ook op verhaal komen met de mythes en legendes verweven met het bastion aan de Dusse. Een geheime kamer en een onderaardse gang, een smokkelroute en een kasteelschat, het harnas van Maarten van Rossum. Zelfs een bruiloft van een kasteelvrouwe waarbij het hele dorp werd uitgenodigd. Maar ook het relaas van de Dussense metselaar die Hugo de Groot hielp op zijn vlucht uit Loevestein of het drama van het verdronken meisje in de kasteelgracht.

De locatie van deze monoloog is MFA De Dussenaar in Dussen. De entree is gratis. De avond start om 20.00 uur en duurt tot en met 22.15 uur. Na afloop is er gelegenheid om het boek over kasteel Dussen te kopen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl