Spulleninzameling in Hank

Foto: Ter illustratie
20 februari 2024, 14:10
Verlopen

HANK - Iedere zaterdagochtend tussen 9.30 en 11.30 uur kunnen allerlei spullen worden ingeleverd bij de pastorie aan de Kerkstraat 15A in Hank. Brillen, gebruikte postzegels, gehoorapparaten en mobieltjes, oud gereedschap en plastic doppen.

Brillen gaan via organisatie Movu-Moldova naar Moldavië voor een tweede leven. Postzegels worden in Gilze verwerkt, waarna de opbrengst dit jaar gebruikt wordt voor Stichting Tess van de dolfijnondersteunende therapie voor kinderen met een beperking. Mobieltjes gaan naar Stichting Opkikker, die zich inzet voor zieke kinderen. Plastic doppen van flacons, flessen en potten gaan naar Stichting Hulphond.

Oud gereedschap wordt gereviseerd bij Gered Gereedschap in Nieuwkuijk en gaat dan naar derde wereldlanden. Zeer welkom zijn bankschroeven, multimeters en tafelslijpmachines en er is vraag naar gereedschappen voor houtbewerking en meubelmakerij, metaalbewerking en lassen, autoreparatie en –onderhoud, leerbewerking en schoenmakerij, bouwen en metselen, elektrotechniek, loodgieterij, naaimachines en toebehoren. Let op dat sommige dingen niet worden ingezameld, zoals fietsen, motorisch tuingereedschap, gasflessen, computers, huishoudelijke apparaten, accuboormachines, doorgeroest gereedschap, muziekinstallaties en gereedschap op accu’s.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl