Vragen Progressief Altena over TGG in Noordwaard

Foto: Archief
23 februari 2024, 14:02
Verlopen

WERKENDAM - In maart 2021 heeft Progressief Altena vragen gesteld aan het college van Altena over de risico's van het toepassen van Thermisch Gerenigde Grond (TGG) in de Noordwaard.

Dit naar aanleiding van een situatie in Bunschoten, waar een recent aangelegd dijklichaam met TGG compleet gesaneerd moest worden vanwege een gevaar voor de volksgezondheid. Als antwoord werd aangegeven dat er geen reden was voor ongerustheid, maar er vond wel monitoring van het grondwater plaats en de resultaten daarvan gaven Progressief Altena geen bemoedigend gevoel. Inmiddels drie jaar later vindt Progressief Altena dat haar zorgen telkens bevestigd worden dat het in de Noordwaard niet goed gaat. Samen met CDA Altena stelt de partij nu opnieuw vragen aan het college, onder andere over het verschil tussen de onderzoeksresultaten en de uitspraken dat er geen reden tot ongerustheid was.

De partijen vragen of er nader onderzoek gedaan wordt en of het college overwogen heeft onafhankelijke experts te raadplegen voor een objectieve beoordeling van de situatie. Ook vragen de partijen hoe het college omgaat met de raadsbreed aangenomen motie van Progressief Altena, waarin het college de opdracht krijgt de raad en inwoners van de Noordwaard actief te informeren over de milieu- en gezondheidsrisico’s van TGG. De partijen hopen dat het college een informatieve bijeenkomst organiseert over deze situatie en dat inwoners er ook bij betrokken worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl