Vrijwilliger Leergeld: leuk en nuttig

Foto: Archief
23 februari 2024, 14:05
Verlopen

ALTENA - Stichting Leergeld zoekt in de gemeente Altena vrijwilligers die gezinnen willen bezoeken nadat ze een aanvraag hebben gedaan.

U kijkt samen met het gezin naar mogelijkheden voor zwemles, het lidmaatschap van een sportclub of activiteit, maar Leergeld helpt ook met sportkleding, schoolspullen, een gezinslaptop, kledingpakketten en een fiets en telefoon voor kinderen die naar het middelbaar onderwijs gaan. Het gaat om kinderen van 4 tot 18 jaar die anders vanwege de (aantoonbare) financiële situatie van het gezin, niet met hun leeftijdgenootjes mee kunnen doen.

Leergeld Altena is onderdeel van de stichting Leergeld West-Brabant Oost. In Altena doen op dit moment 208 gezinnen een beroep op Leergeld. Voordeel van het vrijwilligerswerk bij Leergeld is dat er geen vaste dagen of tijden zijn. U kunt zelf afspraken maken met de gezinnen en de gegevens thuis invoeren in het landelijk systeem. Meer informatie over dit leuke en nuttige werk geeft teamleider Belinda Pelders. U bereikt haar via info@leergeldaltena.nl of telefoonnummer 06 – 42 59 89 42. Wilt u weten of uw gezin ook in aanmerking komt voor de praktische ondersteuning door Stichting Leergeld? Kijk dan op www.kindpakket.nl en doe een aanvraag.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl