Aangepast bestemmingsplan voor bustransferium bij Curio Prinsentuin

Foto: Archief
24 februari 2024, 18:29
Verlopen

ANDEL - Het college van Altena komt met een aangepast bestemmingsplan voor een bustransferium bij Curio Prinsentuin in Andel.

Veel leerlingen van de middelbare school maken gebruik van vervoer met bussen. Deze bussen parkeren in de ochtend en middag in de wijk en zorgen zo voor overlast en onveilige situaties. Door het bustransferium hoeven de bussen niet meer in de wijk te parkeren.

De gemeenteraad heeft in februari 2022 geld beschikbaar gesteld voor de aankoop van de grond en de aanleg van het transferium. Vervolgens is er gewerkt aan de uitwerking van het plan en het aanpassen van het bestemmingsplan. Het aangepaste bestemmingsplan voorziet ook in de mogelijkheid dat het terrein gebruikt kan worden voor het parkeren van vrachtwagens. In maart neemt de gemeenteraad een besluit over het aangepaste bestemmingsplan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl