Aanleg ecologische verbindingszone in Giessen

Foto: Archief
24 februari 2024, 18:31
Verlopen

GIESSEN - Tussen de N267 en de Parallelweg in Giessen wordt momenteel een zogenaamde ecologische verbindingszone aangelegd.

Een gebied wat voorkort een agrarische bestemming had, wordt opnieuw ingericht. Er wordt een brede watergang met plas-draszone aangelegd en diverse bomen worden aangeplant. De voormalige boerderij Parallelweg 100 wordt gesloopt.

De aanleg van deze ecologische verbindingszone houdt verband met de uitbreiding van bedrijfsterrein De Rietdijk. Na de zomer wordt dit terrein uitgebreid met 10 hectare bedrijventerrein. De ecologische verbindingszone zorgt voor de groene afscheiding van het bedrijfsterrein.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl