ChristenUnie stelt vragen over verkoop grond voormalige de Gonzende Korf in Giessen

Foto: Pexels.com
25 februari 2024, 16:59
Verlopen

GIESSEN - Gemeenteraadslid Anne Duizer van de ChristenUnie Altena heeft het college vragen gesteld over de verkoop van de locatie van het vroegere gebouw van de kleuterschool de Gonzende Korf aan de Reygerboslaan in Giessen.

De gemeente Altena verkocht de locatie in 2021, maar publiceerde geen verkoopprijs. De gemeente meldde alleen dat ‘de taxatiewaarde wordt betaald’. De feitelijke verkoop was pas in 2023. De locatie blijkt nu voor 275.000 euro te zijn verkocht. Ruim een half jaar later heeft de toenmalige koper de locatie doorverkocht aan een projectontwikkelaar voor 695.000 euro. Waarmee de koper dus ruim 4 ton winst heeft gemaakt.

Duizer wil nu van het college weten of zij op de hoogte was van het feit dat de koper de locatie niet zelf zou gaan ontwikkelen. Op de locatie worden momenteel twaalf appartementen gebouwd en volgens Duizer heeft de doorverkoop van de grond het gevolg dat de woningen minstens 35.000 euro per stuk duurder zijn. Duizer wil ook weten of het college kan garanderen dat de afgelopen vijf jaren niet vaker grond is verkocht voor een lager bedrag dan gebruikelijk voor woningbouw.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl