Al zo’n 550 Altena-abonnement voor Bergsche Maasveren

Foto: Aangeleverd
2 maart 2024, 05:32
Verlopen

ALTENA - De introductie van tarifering voor het Drongelense veer, het Bernse veer en het Capelse veer is vrij soepel verlopen.

Sinds 5 februari moeten automobilisten, motorrijders en vrachtverkeer betalen voor een overtocht. Voor voetgangers, (brom)fietsers en landbouwverkeer blijven de veren gratis. Betalen kan via een tegoedkaart of PIN-betaling, maar volgens de bestuursvoorzitter van De Bergsche Maasveren betalen verreweg de meeste gebruikers via de app. Dit verloopt via een digitaal reistegoed en levert zo een financieel voordeel op van 25 procent. Inwoners van Altena kunnen ook kiezen voor een abonnement. Voor € 100,- per jaar maakt u dan het hele jaar gebruik van het Drongelense veer en het Capelse veer. Voor € 20,- per jaar ontvangt u een jaar lang 50 procent korting. Inmiddels zijn er zo’n 550 Altena-abonnementen aangeschaft.

Invoering van tarifering werd noodzakelijk geacht vanwege oplopende financiële tekorten. Aanvankelijk waren er wat haperingen, maar die zijn inmiddels grotendeels overwonnen en de verwachting is dat het teruggevallen aantal veergebruikers de komende tijd weer zal aantrekken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl