Nog veel aangespoeld afval in uiterwaarden en langs oevers

Foto: Jos Korthout
9 maart 2024, 17:02
Verlopen

ALTENA - Als gevolg van het hoge water op de rivier ligt overal op de oevers van de rivieren, Maas, Merwede, Waal en ook buiten de regio nog veel nog aangespoeld materiaal.

Het aangespoelde afval bestaat voor een deel uit takken, stukken hout en riet zijn onschuldig. Echter is er ook veel plastic en ander materiaal. Het afval bestaat uit onder meer flacons, doppen, wattenstafjes, veel fragmenten hard- en zacht plastic en nog veel meer piepschuimbolletjes. Verder is het een feit dat het barst van de microplastics, wat moeilijk is om dit op verantwoorde wijze op te ruimen.

Jos Korthout is samen met vrijwilligers van Stichting Schone Rivieren al weken bezig om de microplastics eruit te halen. Maar het is zijn conclusie dat het onbegonnen werk is. Wat de uiteindelijke oplossing is voor dit probleem? Jos heeft het antwoord niet en roept op tot hulp bij het opruimen zodat voorkomen kan worden dat het afval zich verder verspreid.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl