Campagne krijgt vervolg na succesvolle opruimactie Biesbosch

Foto: Aangeleverd
15 maart 2024, 12:58
Verlopen

ALTENA - Zaterdag 9 maart hielpen ruim 200 vrijwilligers mee zwerfafval in de Biesbosch op te ruimen, onder begeleiding van Staatsbosbeheer. In totaal is zo’n 40 kuub zwerfafval uit de natuur gehaald.

Na het vele hoge water afgelopen winter was deze opruimactie hard nodig. Afval is niet alleen een ergernis voor bezoekers, maar ook een bedreiging voor de natuur. Deelnemers kwamen van alles tegen, van scheepsafval tot tuinstoelen. Ondernemers en particulieren hielpen mee door bijvoorbeeld boten te leveren. Al het afval werd via containers van Rijkswaterstaat afgevoerd.

Om de afvalproblematiek in de Biesbosch aan te pakken, heeft Staatsbosbeheer de afgelopen drie jaar samengewerkt met Rijkswaterstaat, provincies, waterschappen en gemeentes aan de campagne ‘Samen houden we de Biesbosch schoon’. Omdat acties noodzakelijk blijven, is deze campagne begin 2024 omgezet naar een structurele aanpak tot in ieder geval 2026. Er zijn onder meer extra afvalbakken geplaatst en er is nu een vast vrijwilligersteam dat maandelijks vuil gaat opruimen. De volgende grote opruimactie staat gepland voor 21 september tijdens World Cleanup Day. Aanmelden hiervoor kan vanaf deze zomer via www.staatsbosbeheer.nl/biesbosch-schoon.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl