Jort Kelder en Maarten Prak op Slot Loevestein

Foto: Rogier Bos
14 april 2024, 19:18
Verlopen

POEDEROIJEN - Op vrijdag 3 mei organiseert Slot Loevestein van 19.00 tot 22.15 uur een gesprek tussen Jort Kelder en Maarten Prak, over politieke en religieuze strijd die de Nederlandse samenleving in de 17e eeuw beïnvloedde. Een thema dat ook nu relevant blijft.

Het Twaalfjarig Bestand bevestigde in 1609 dat Nederland eindelijk onafhankelijk was na veertig jaar oorlog, maar al snel stond de jonge Republiek voor uitdagingen. Wie had eigenlijk de macht in dit nieuwe land? Hoe moest er omgegaan worden met religie? Het gesprek belicht hoe de strijd tussen Prins Maurits en Johan van Oldenbarnevelt polarisatie en tweestrijd veroorzaakte. Er wordt gereflecteerd op de gevolgen van deze historie, de parallellen met het hedendaagse Nederland en de lessen die we uit het verleden kunnen trekken.

Na het gesprek kunnen bezoekers vragen stellen en is er een exclusieve bezichtiging van de tentoonstelling ‘Tegenpolen’. Tickets voor deze avond zijn € 29,50 per persoon, inclusief twee drankjes, hapjes, en een rondleiding door het kasteel. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Zie www.slotloevestein.nl/agenda/gesprek-van-toen-tot-nu/ voor informatie en reserveringen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl