Marianne Vos wint ook de Amstel Gold Race

Foto: Team Visma / Lease-A-Bike
14 april 2024, 16:12
Verlopen

BABYLONIËNBROEK - Zondagmiddag heeft wielrenster Marianne Vos uit Babyloniënbroek de Amstel Gold Race gewonnen.

Na een ongeval met een motoragent lag de wedstrijd meer dan een uur stil door een ongeval vlak voor de koers met een politiemoto. Nadat de koers werd hervat, werd het parkoers met zo’n vijftig kilometer ingekort. Vanaf daar werden nog drie lokale rondes gereden in de omgeving van Valkenburg van in totaal 55 kilometer. In de korte finale werd een aantal keer aangevallen. In de slotkilometers werd het gat met de vluchters gedicht.

In de eindsprint stak Lorena Wiebes de armen in de lucht om de overwinning te vieren, maar ze juichte te vroeg. Uit de fotofinish bleek dat Marianne Vos haar nog net voorbij stak. Wiebes gaf later aan Marianne Vos niet aan te hebben zien komen. Ze sprintte daardoor niet helemaal door tot aan de finishlijn. Marianne Vos won voor de tweede keer in haar carrière de Amstel Gold Race.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl