Wethouder Sheikkariem opent Graffitiwall Andel

Foto: Gemeente Altena Instagram
15 mei 2024, 17:44
Lokaal Nieuws

ANDEL - Woensdagochtend 15 mei heeft wethouder Shah Sheikkariem de graffitiwall in Andel bij de Neerandelseweg officieel geopend. Dit onder toeziend oog van de kinderen uit groep 8 van BS de Zaaier.

Het plaatsen van deze legale graffitiwall, een zogenaamde Hall of fame, heeft meerdere voordelen. Zodra jongeren een plek hebben, verlaagt dat illegaal verven op gebouwen elders. De combinatie buiten zijn, sociale contacten opdoen en creatief bezig zijn draagt bij aan hun woongeluk, aldus de wethouder.

Na de openingshandeling was er een workshop door kunstenaar Diederik Bax uit Giessen. Hij legde onder meer de gedragscodes graffiti uit met informatie over hoe spuitbussen gebruikt en opgeruimd moeten worden, maar ook dat men nooit over de laatst geplaatste schildering heengaat en er geen foute teksten of afbeeldingen aangebracht worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl