Spoedzaak Raad van State over ontsluiting nieuw wijkje Langestraat

Foto: Archief
9 juni 2024, 17:14
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Donderdag diende een spoedzaak bij de Raad van State over de bezwaren van omwonenden van een nieuw wijkje in Wijk en Aalburg.

De omwonenden vinden dat één ontsluitingsweg van het bouwproject de Langestraat onvoldoende is. In de toegangsweg zit volgens de bezwaarmakers een ‘draak van een bocht’ en hier wordt het veel en veel drukker. Ze vinden dat de bouw van de 90 woningen voorlopig geblokkeerd moet worden totdat later dit jaar de bodemzaak bij de Raad van State wordt behandeld. Volgens de omwonenden kunnen gemeente en ontwikkelaar Bazalt Wonen overigens de behandeling van de bodemzaak nog voorkomen door een tweede ontsluitingsweg aan te leggen. Het huidige woningplan heeft alleen de Langestraat als ontsluiting.

De gemeente wil een nieuwe doorsteek van de Langestraat naar de Polstraat aanleggen, maar gaat dat de verkeersellende niet oplossen volgens de bewoners. Zij willen een tweede ontsluitingsweg via de Taxhof of één langs het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente in Nederland. Volgens de gemeente is daar naar gekeken, maar bleek dat niet haalbaar of betaalbaar. Gemeente en ontwikkelaar stellen dat één ontsluitingsweg voor negentig woningen via de Langestraat voldoende verkeersveilig is. Binnen zes à twaalf weken doet de rechter een uitspraak.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl