Themabijeenkomst Grenzen aangeven voor mantelzorgers

Foto: Archief
9 juni 2024, 17:24
Verlopen

ALTENA - Inwoners met een naaste die zorg nodig heeft, ofwel mantelzorgers, merken dat ze ongemerkt steeds meer gaan geven.

Wanneer wordt het geven te veel en hoe zou het anders kunnen? Kan het anders? Zijn er grenzen en hoe behoud ik die als mantelzorger? Speciaal voor hen worden twee bijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst worden antwoorden gezocht en grenzen voor mantelzorgers. Een veelgehoorde vraag is: “Kan ik wel grenzen stellen aan het zorgen en zo ja, hoe doe ik dat dan?” Deze avond geeft mantelzorgconsulent Mitzy de Groot uitleg over wat grenzen zijn maar ook hoe je ze kunt signaleren bij jezelf. Praktische oefeningen maken deel uit van deze avond.

Er worden twee avondbijeenkomsten georganiseerd. Op maandag 17 juni om 19.30 uur in het Vlechtwerk te Werkendam. Of donderdag 20 juni om 19.30 uur in BuBeClu te Wijk en Aalburg (Pro Seniore is ook aanwezig). Mantelzorgers kiezen zelf voor welke avond ze zich aanmelden. Beide bijeenkomsten starten met een inloop van een kwartier met koffie en thee. De avond duurt tot 21.30 uur. De workshop wordt gegeven door Mitzy de Groot, mantelzorgconsulent bij Surplus. Aanmelden kan tot uiterlijk 17 juni, bij 0183 – 40 84 44 of via mantelzorg.altena@surplus.nl. 

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl