Werkendam vervangt straatverlichting

28 maart 2018, 19:28
Verlopen

WERKENDAM - In april en mei vervangt de gemeente Werkendam een groot deel van de verlichting in de gemeente. De huidige verlichting wordt vervangen door led-verlichting.

Met led-verlichting besparen we veel energie. De lampen gebruiken minder stroom en gaan langer mee dan de huidige lampen. De energiezuinige led-verlichting dimt ’s nachts automatisch. Nu gaat de helft van de lantaarnpalen na 23.00 uur ’s nachts uit. De lampen met nieuwe verlichting blijven aan, maar schijnen tussen 23.00 en 06.00 uur minder fel. De led-lichten geven wit licht. Anders dus dan het oranje licht van nu. Dat is misschien even wennen.

Aan de Nieuwe Steeg en Dorpsstraat in Dussen, en Bruine Kilhaven en Werkense Dijk in Werkendam komen extra lantaarnpalen. Er gemeente plaatst de extra lantaarnpalen om de straat beter te kunnen verlichten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl