Over RTV Altena

Aangenaam! Wij zijn Stichting RTV Altena. Wellicht kent u ons beter onder de namen Radio A-FM en Altena TV. Dagelijks brengen wij de inwoners in Altena via radio, tv, internet en sociale media op de hoogte van ontwikkelingen in hun woonomgeving. Actueel streeknieuws, lokale politiek, regionale sportprestaties, gesprekken met mensen uit de buurt, kerkelijke informatie en regionale agendaberichten. Radio A-FM en Altena TV zorgen dat inwoners weten wat speelt in hun omgeving.

De stichting is in 2012 ontstaan uit een fusie tussen Stichting Radio A-FM en Stichting Lokale Omroep Woudrichem (Vestingstad FM/TV). Onze wortels liggen in Woudrichem waar in 1997 al lokale omroep ontstond. Met die voorlopers zij wij inmiddels 21 jaar de officiële publieke lokale omroep voor Werkendam en Woudrichem. En wat ons betreft óók na 1 januari 2019 voor de nieuwe gemeente Altena.

Stichting RTV Altena levert een lokaal toereikend media aanbod met radio, televisie en online media. Radio A-FM is een merknaam voor de radio activiteiten. Alle medewerkers en bestuursleden werken op vrijwillige basis voor Stichting RTV Altena.

21 jaar verankering in Altena

Onze doelstelling

De Stichting stelt zich ten doel, ter uitvoering van de taak van de publieke omroep, bedoeld in artikel 13c van de Mediawet, op lokaal niveau een programma voor algemene omroep te verzorgen en alle activiteiten met betrekking tot programmaverzorging en uitzending te verrichten die daartoe nodig zijn. Het programma is in zodanige mate gericht op de bevrediging van de in de gemeente levende maatschappelijke, culturele, godsdienstige en geestelijke behoeften, dat de instelling geacht kan worden van algemeen nut te zijn. De Stichting heeft geen winstoogmerk en werkt in algemeen belang.

Bestuurssamenstelling

Het bestuur van Stichting RTV Altena is samengesteld uit 5 bestuurders:

drs. ing. Kevin Joosten – Voorzitter
Rik Verhagen MSc – Secretaris
Michel Pruijmboom BEd – Penningmeester
Jan van der Stelt – Bestuurslid
Kees van der Stelt – Bestuurslid/commerciële zaken

ANBI

Stichting RTV Altena is een ANBI. Fiscaal nummer: 812801350

Contactgegevens

Woordvoerder:

Rik Verhagen, secretaris
rik@rtvaltena.nl
06 – 41 73 88 91

Reclame en commercie:

Kees van der Stelt
kees@rtvaltena.nl
06 – 43 02 56 59

Bestuur:

bestuur@rtvaltena.nl

Overige gegevens:

KvK nr. 180 72 382
BTW nr. NL812801350B01
Rabobank Altena IBAN nr: NL04 RABO 0398 7147 97