Uitzendgegevens

Luister overal naar Radio A-FM! Wij vinden het erg belangrijk dat je – waar je ook bent, binnen of buiten de regio – naar A-FM kunt luisteren. Heb jij geen mogelijkheid om naar ons te luisteren? Neem contact met ons op en wij horen graag of wij je kunnen helpen.

Ether (FM)

In Altena (voorheen Werkendam, Woudrichem, Aalburg) is Radio A-FM in de ether via 107.1 en 107.8 FM te ontvangen. Via de meeste (auto-)radio’s schakelt de radio automatisch over van 107.1 naar 107.8 FM en vice versa wanneer de andere frequentie op die locatie een sterkere ontvangst heeft.

Het zendbereik en zendvermogen via de FM is door het Agentschap Telecom nog niet aangepast aan de nieuwe gemeente Altena. In de voormalige gemeente Aalburg is hierdoor de ontvangst op dit moment niet goed.

Digitale radio

 • Ziggo kanaal 913
  Altena (voorheen Werkendam, Woudrichem, Aalburg), Gorinchem en Molenlanden (voorheen Molenwaard en Giessenlanden)
 • KPN, XS4ALL en Telfort (met de witte afstandsbediening) kanaal 1114
  Altena (voorheen Werkendam, Woudrichem, Aalburg), Gorinchem, Molenlanden (voorheen Molenwaard en Giessenlanden), Zaltbommel, Maasdriel
 • Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte (met de zwarte afstandsbediening) kanaal 3045
  Altena (voorheen Werkendam, Woudrichem, Aalburg), Gorinchem, Molenlanden (voorheen Molenwaard en Giessenlanden), Zaltbommel, Maasdriel
 • Libernet kanaal 138
  Heel Nederland
 • Tele2 
  Heel Nederland
  Ga naar de knop Menu en druk vervolgens op ‘on demand’. Hier kun je kiezen uit de lokale TV of Radio zenders. Je ziet ‘Radio A-FM’ in de lijst staan. Let op: navigeren naar Radio A-FM werkt niet via de gids. Dit gaat via het hoofdmenu waarna je kunt navigeren naar ‘Lokale R-TV’. Van daaruit kun je kiezen TV of Radio Zenders. Antwoorden op veelgestelde vragen voor Tele2 gebruikers zijn te vinden via de website van Tele2.

Wanneer het glasvezelnetwerk in Altena operationeel zal zijn, melden wij hier op welke kanaalnummers Radio A-FM te ontvangen zal zijn.

Directe URL

Wanneer u een directe URL nodig hebt om te luisteren, kunt u live.radioafm.nl gebruiken.

App en online

Luister via de A-FM app op je smartphone, via deze website www.radioafm.nl/luisteren of via een online audiostreamingdienst als TuneIn.

MediaHub

Radio A-FM is aangesloten op de MediaHub. Via de MediaHub wordt de doorgifte van het radio signaal verzorgd naar de diverse televisie en kabel aanbieders. Daarnaast kan je ook via de ‘Lokale Omroep App’ op je smartphone of smart-tv naar A-FM luisteren.