Altena 2019

De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem gaan per 1 januari 2019 fuseren. Het formele besluit hiertoe is genomen op dinsdag 26 januari 2016 in alle drie de gemeenteraden. De naam van de nieuwe gemeente per 1 januari 2019 zal ‘Altena’ worden. In de aanloop naar één gemeente Altena is het duidelijk te merken, zoals net al benoemd, dat in alle lagen van de samenleving al toegewerkt wordt naar de nieuwe grotere gemeente.

Klaar voor één Altena!

Eén sterke lokale omroep voor de nieuwe gemeente, dat is wat de nieuwe gemeente Altena verdiend! Een eigen lokale omroep, die breed verankerd is in de lokale samenleving, die weet wat mensen bezighoudt en die inwoners op hun beurt weten te vinden als zij zelf nieuws te melden hebben. Stichting RTV Altena grijpt die kans graag aan. De organisatie is klaar voor de volgende stap. Klaar voor een vergroting van het verzorgingsgebied met circa 30% procent.

De afgelopen periode treft Stichting RTV Altena, net als de drie Altena gemeenten, al volop voorbereiden op deze nabije toekomst. Voor onze organisatie is het ‘meenemen’ van de derde en bovendien kleinste gemeente in Altena, de gemeente Aalburg, in onze activiteiten voor ons een kleine stap. De organisatie heeft bovendien al in een steeds toenemende mate meer en meer lokale verankering in de gemeente Aalburg.