Altena 2019

De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem gaan per 1 januari 2019 fuseren. Het formele besluit hiertoe is genomen op dinsdag 26 januari 2016 in alle drie de gemeenteraden. De naam van de nieuwe gemeente per 1 januari 2019 zal ‘Altena’ worden. In de aanloop naar één gemeente Altena is het duidelijk te merken, zoals net al benoemd, dat in alle lagen van de samenleving al toegewerkt wordt naar de nieuwe grotere gemeente. Voor Stichting RTV Altena heeft de fusie tot gevolg dat er vanaf 2019 één omroep de nieuwe gemeente zal gaan bedienen. De aanvraag hiertoe heeft Stichting RTV Altena in augustus 2018 ingediend bij het Commissariaat van de Media.

Klaar voor één Altena!

Eén sterke lokale omroep voor de nieuwe gemeente, dat is wat de nieuwe gemeente Altena verdiend! Een eigen lokale omroep, die breed verankerd is in de lokale samenleving, die weet wat mensen bezighoudt en die inwoners op hun beurt weten te vinden als zij zelf nieuws te melden hebben. Stichting RTV Altena grijpt die kans graag aan. De organisatie is klaar voor de volgende stap. Klaar voor een vergroting van het verzorgingsgebied met circa 30% procent.

De afgelopen periode treft Stichting RTV Altena, net als de drie Altena gemeenten, al volop voorbereiden op deze nabije toekomst. Voor onze organisatie is het ‘meenemen’ van de derde en bovendien kleinste gemeente in Altena, de gemeente Aalburg, in onze activiteiten voor ons een kleine stap. De organisatie heeft bovendien al in een steeds toenemende mate meer en meer lokale verankering in de gemeente Aalburg.

Activiteiten in het kader van de fusie

Radio A-FM organiseert al sinds 2016 tijd speciale activiteiten, uitzendingen en themaprogramma’s in de aanloop naar de nieuwe gemeente. Voor meer informatie hierover bezoek de pagina Verkiezingen en Onderweg naar één Altena.

Meer informatie?

Denkt u na het lezen van deze informatie: ik wil meer weten over de lokale omroep ten aanzien van de nieuwe gemeente? Neem gerust, per e-mail of telefonisch, contact op met de secretaris voor meer informatie.