Gemeente Altena

De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem zijn per 1 januari 2019 gefuseerd. Het formele besluit hiertoe is genomen op dinsdag 26 januari 2016 in alle drie de gemeenteraden. De naam van de nieuwe gemeente is ‘Altena’. In de aanloop naar één gemeente Altena was het duidelijk te merken dat in alle lagen van de samenleving al toegewerkt werd naar de nieuwe gemeente. In de aanloop naar de nieuwe gemeente werd er al samengewerkt door de drie gemeenten onder de werktitel ‘Altena 2019’. Stichting RTV Altena heeft hier in 2016, 2017 en in 2018 veel aandacht aan besteed.

Voor Stichting RTV Altena heeft de gemeentelijke fusie tot gevolg gehad dat de stichting zich per 1-1-2019 volledig richt op Altena. Hiermee groeide het verzorgingsgebied van de stichting automatisch met ongeveer 30%.

Welkom in Altena!

Eén sterke lokale omroep voor de nieuwe gemeente, dat is wat de nieuwe gemeente Altena verdiend en waar wij voor staan! Een eigen lokale omroep, die breed verankerd is in de lokale samenleving, die weet wat mensen bezighoudt en die inwoners op hun beurt weten te vinden als zij zelf nieuws te melden hebben. Stichting RTV Altena grijpt die kans graag aan. De organisatie heeft in de periode tot 2019 gewerkt aan het gereedmaken van de organisatie voor de nieuwe gemeente.

De afgelopen periode heeft Stichting RTV Altena, net als de drie oude gemeenten, al volop voorbereiden getroffen voor de nieuwe gemeente. Voor onze organisatie is het ‘meenemen’ van het derde en bovendien kleinste grondgebied in Altena, de voormalige gemeente Aalburg, in onze activiteiten voor ons een kleine stap. De organisatie heeft bovendien al in een steeds toenemende mate meer en meer lokale verankering opgebouwd in de voormalige gemeente Aalburg.

Activiteiten in het kader van de fusie

Radio A-FM organiseert al sinds 2016 tijd speciale activiteiten, uitzendingen en themaprogramma’s in de aanloop naar de nieuwe gemeente. Voor meer informatie hierover bezoek de pagina Verkiezingen en Onderweg naar één Altena.

Meer informatie?

Denkt u na het lezen van deze informatie: ik wil meer weten over de lokale omroep ten aanzien van de nieuwe gemeente? Neem gerust, per e-mail of telefonisch, contact op met de secretaris voor meer informatie.