Radio A-FM

Radio A-FM is, samen met Altena TV, een onderdeel van Stichting RTV Altena. Een vrijwilligersorganisatie van, voor en door iedereen waarvan de natuurlijke leefomgeving in Het Land van Heusden en Altena is. Wij zijn een lokale radio omroep en houden jou graag dagelijks op de hoogte van het laatste nieuws uit Altena. Daarnaast brengen we Altena’s Beste Muziekmix.

De programmering

Alle inwoners in van de gemeente Altena (voorheen Aalburg, Werkendam en Woudrichem) kunnen al ruim 22 jaar lang, 24 uur per dag, 7 dagen in de week genieten van de muziek en het laatste lokale nieuws uit Altena. Radio A-FM kent een vaste weekprogrammering. Omdat er uitsluitend wordt gewerkt met vrijwilligers hoor je alle gepresenteerde programma’s in de avonduren en in de weekenden. Overdag wordt er ieder half uur dagelijks actueel lokaal nieuws uit Altena uitgezonden, ingesproken door een vaste professionele nieuwslezer. Daarnaast wordt er twee maal per uur een tweetal vooraf opgenomen informatieblokken uitgezonden met regioberichten. Dit zijn agendapunten en wetenswaardigheden uit Altena. De programmering bevat onder meer een nieuwsmagazine, een sportprogramma en een programma waar nieuwe muziek een podium krijgt. Hier kan je de gehele programmering vinden.

Wat is het doel van Radio A-FM?

Radio A-FM verschaft op onafhankelijke wijze informatie aan de inwoners van het Land van Heusden en Altena en de directe omgeving (o.a. Gorinchem) op brede maatschappelijke terreinen middels een lokaal toereikend aanbod van de media radio, televisie, internet, sociale media en smartphone. Wij gaan voor kwaliteit boven kwantiteit en zijn continue gedreven op verbetering van de lokale verankering in de samenleving.

Gemeente Altena

Door het Commissariaat van de Media is Stichting RTV Altena tot 31-12-2018 de officieel aangestelde lokale omroep geweest voor de gemeenten Werkendam en Woudrichem. Vanaf 1 januari 2019 zijn deze gemeenten, samen met de gemeente Aalburg, gefuseerd tot gemeente Altena. Radio A-FM profileert zichzelf als omroep voor Altena. De aanvraag voor de vergunning voor de nieuwe gemeente Altena is gedaan bij het Commissariaat van de Media. De procedure voor de officiële aanwijzing loopt nog tot later in 2019.