Radio A-FM

Radio A-FM is, samen met Altena TV, een onderdeel van Stichting RTV Altena. Een vrijwilligersorganisatie van, voor en door iedereen waarvan de natuurlijke leefomgeving in Het Land van Heusden en Altena is. Wij zijn een lokale radio omroep en houden jou graag dagelijks op de hoogte van het laatste nieuws uit Altena. Daarnaast brengen we Altena’s Beste Muziekmix!

De programmering

Alle inwoners in Altena kunnen al ruim 12 jaar lang, 24 uur per dag, 7 dagen in de week genieten van de muziek en het laatste lokale nieuws uit Altena. Op A-FM is ieder kwartier van de dag informatie te horen uit jouw leefomgeving. Dit in de vorm van lokaal nieuws op het halve uur en regio info blokken. Iedere week wordt er ruim 25 uur live gepresenteerd vanuit de studio in Hank door een presentator. De programmering bevat onder meer een nieuwsmagazine, een sportprogramma en een programma waar nieuwe muziek een podium krijgt. Op onze website www.radioafm.nl kan je de gehele programmering terugvinden.

Wat is het doel van Radio A-FM?

Radio A-FM verschaft op onafhankelijke wijze informatie aan de inwoners van het Land van Heusden en Altena en de directe omgeving (o.a. Gorinchem) op brede maatschappelijke terreinen middels een lokaal toereikend aanbod van de media radio, televisie, internet, sociale media en smartphone. Wij gaan voor kwaliteit boven kwantiteit en zijn continue gedreven op verbetering van de lokale verankering in de samenleving.

Altena 2019

Door het Commissariaat van de Media is Stichting RTV Altena de officieel aangestelde lokale omroep voor de gemeenten Werkendam en Woudrichem. Vanaf 1 januari 2019 gaan deze gemeenten, samen met de gemeente Aalburg, fuseren tot 1 nieuwe gemeente ‘Altena’. Radio A-FM kijkt uit naar deze nieuwe gemeente!