Volharding agenten leidt naar geld- en drugsvondst

30 maart 2018, 20:45
Verlopen

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Agenten gaven op 28 maart niet op, toen ze bij de controle van een automobilist een doordringende henneplucht roken, maar in eerste instantie niets bijzonders zagen.

De agenten zagen de 27-jarige bestuurder uit Nieuwegein op de A15 bij Hardinxveld-Giessendam rijden met een grote barst in zijn voorruit. Toen de agenten de automobilist op een veilig plek aanspraken, kwam hen uit de auto een flinke hennepgeur tegemoet. De bestuurder haalde zelf een zakje met hennepresten uit zijn kleding tevoorschijn, maar nadat hij was uitgestapt, bleef de geur toch nog hangen. In de auto waren op het eerste gezicht geen vreemde zaken of nieuwe hennep(resten) te vinden. Maar doorspeuren leverde wel de vondst van meer dan 10.000 euro aan bankbiljetten en enkele tientallen zakjes met vermoedelijk harddrugs op.

Het geld, de drugs en de auto zijn beslag genomen. Dat geldt ook voor enkele kilo’s aan hennep en hasj die in de woning van de verdachte werden gevonden. De verdachte zit vast op verdenking van handel in drugs en witwassen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl