WSV De Vrijbuiters wil ’80 van Altena’ organiseren

1 april 2018, 20:39
Verlopen

ALTENA - Wandelsportvereniging De Vrijbuiters uit Wijk en Aalburg is van plan om in 2019 de '80 van Altena' te gaan organiseren. Dit maakte secretaris Bas van Andel afgelopen zaterdagmiddag bekend in het sportprogramma A-FM Weekendsport.

Al vele jaren is de ’80 van de Langstraat’ een populair wandelevenement in en rondom Waalwijk. Jaarlijks lopen hier bijna 3.000 wandelaars uit de hele regio aan mee. Dit bracht Wandelsportvereniging De Vrijbuiters op het idee om ook de ’80 van Altena’ te gaan organiseren. Het moet een heel nieuw wandelevenement gaan worden als start voor de nieuwe gemeente Altena.

De bedoeling is dat het evenement gaat plaatsvinden op vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2019 met als start en finish in Almkerk. Op vrijdagavond zal om 22.00 uur gestart worden en de wandeltocht gaat dan vervolgens langs alle 21 dorpen van de nieuw te vormen gemeente Altena. In de loop van zaterdag 6 april zullen de deelnemers dan finishen na een wandeltocht van 80 km.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl