ZVDO `74 legt het net af in spannende wedstrijd

11 april 2018, 14:05
Verlopen

ANDEL - Afgelopen zaterdag traden de waterpoloërs uit Andel aan tegen het eerste team uit Helmond. De ploegen nemen de 8e en 9e plaats in op de ranglijst, en de vorige wedstrijd in Helmond werd nipt verloren. Al met al beloofde het dus een spannende en belangrijke wedstrijd te worden.

De belangen waren groot voor beide teams, en beide ploegen startten dan ook fel en gedreven aan de wedstrijd. ZVDO ’74 begon goed aan de wedstrijd, en wisten een 3-1 voorsprong op het scorebord te zetten. Op de laatste seconde van het eerste kwartje kwamen de mannen uit Helmond nog tot scoren, waardoor beide ploegen de eerste rust in gingen met een 3-2 stand op het bord.

In de tweede periode deden beide teams er nog een schepje bovenop, en beloofde het een waar waterpolospektakel te worden. Helaas, maar misschien nodig, hielden de scheidsrechters het fanatieke spel in toom door aan beide kanten vele zware straffen uit te delen, waardoor het spel veelvuldig stil kwam te liggen. In eerste instantie waren het de waterpoloërs van ZVDO ’74 die hier het beste mee om konden gaan en de voorsprong uit wisten te bouwen naar 5-2. Lutra wist nog één keer tot score te komen in deze periode, waardoor het halverwege de wedstrijd 5-3 stond.

De derde periode begon waar de tweede periode was geëindigd. De nodige uitsluitingen werden gegeven, en de ploegen wisten allebei om één overtalsituatie in een doelpunt om te zetten. Tevens kwam Lutra tot scoren uit een strafworp, waardoor de laatste periode werd begonnen met een krappe 6-5 voorsprong voor ZVDO ’74. In deze vierde periode wisten de heren uit Helmond beter om te gaan met de vele overtalsituaties, en kwamen zij op een 7-8 voorsprong. Laurens Goedel wist uit een strafworp nog de 8-8 op het scorebord te zetten. Helaas lukte het Lutra om in de laatste minuut van de wedstrijd nog de 8-9 te maken, en trokken zij uiteindelijk aan het langste eind.

De komende twee weken speelt ZVDO ’74 nog twee belangrijke wedstrijden om degradatie af te wenden. Allereerst zullen ze het komende zaterdag thuis opnemen tegen het eerste herenteam van Aegir uit Eindhoven.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl