Dodenherdenking in Woudrichem

Foto: Pixabay
15 april 2018, 18:32
Verlopen

WOUDRICHEM - Op vrijdag 4 mei 2018 vindt in de gemeente Woudrichem de Dodenherdenking plaats. We herdenken allen, burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden, of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Om 18.45 uur is er een bijeenkomst in de Hervormde Kerk, Kerkstraat 35, te Woudrichem. Georganiseerd door CBS De Parel uit Giessen-Rijswijk en de Stichting Gedenkteken Oorlogsslachtoffers. De lezing wordt verzorgd door dhr. J.B. Sepers. Na de bijeenkomst in de kerk volgt de Stille Tocht naar het gedenkteken op het Raadhuisplein in Woudrichem. Om 20.00 uur zullen, na het blazen van de Taptoe, twee minuten stilte in acht genomen worden. Na het zingen van het Wilhelmus, lezen kinderen van de basisscholen de namen van de oorlogsslachtoffers uit hun kern en leggen bloemstukken. Aansluitend zullen door het bestuur van de gemeente Woudrichem, leden van het stichtingsbestuur, families en instanties bloemen gelegd worden.

Burgemeester A. Noordergraaf zal aan het einde van de plechtigheid spreken, waarna de voorzitter van de Stichting Gedenkteken dhr. H.J. Ermstrang de plechtigheid zal afsluiten. Na afloop is er in de hal van het gemeentehuis gelegenheid elkaar te ontmoeten. Het boekje ‘Herinner … de namen’, waarin alle slachtoffers die genoemd staan op het monument worden beschreven, is daar ook nog verkrijgbaar voor 5 euro per stuk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl