Dirigent Ron van Vuuren trots op JA!

Foto: Akkelien Reitsma
16 april 2018, 10:44
Verlopen

ALTENA - 1 bus, 200 km, 40 muzikanten, 13 april, 1 dirigent, 1 compositie, 9 deelnemers, 15 minuten inspeeltijd, 8½ minuut podium, 85,67 punten, 5e plaats. Een interessante puzzelopgave waar Jennifer van Dalen, muzikant van JA! Jeugdfanfare Altena, niet lang over hoeft na te denken.

Lachend vertelt ze het antwoord: “Dat is natuurlijk onze deelname aan het ONFK in Drachten!”. Ze vertelt enthousiast dat de muzikanten vanaf januari hard naar deze dag hebben toegewerkt. Dirigent Ron van Vuuren is trots op ‘zijn’ Jeugdfanfare: “30 van de 40 muzikanten hebben nog nooit in zo’n entourage opgetreden. Zelfs voor mij was dit de eerste keer als dirigent. Ik ben heel blij met het resultaat van 85,67 (van de 100) punten. We zijn in september 2016 met 9 muzikanten gestart en dan spelen we anderhalf jaar later met 40 muzikanten op een zeer goed niveau in de 4e divisie op het ONFK.”

Deze mening van Ron wordt onderstreept door de juryvoorzitter van het ONFK. Hij roemde het hoge niveau van de 4e divisie en vond dit zelfs hoger dan doorgaans op een concours wordt gehoord. De muzikanten van JA! Jeugdfanfare Altena gaan nog optreden in de Efteling. Daarna gaan zij studeren op de compositie die zij in januari 2019 in première mogen brengen ter gelegenheid van Altena Bruist!

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl