Kwartet schittert op Swim Cup Eindhoven

Foto: Biesboschzwemmers
18 april 2018, 20:16
Verlopen

WERKENDAM - Tijdens de Swim Cup in Eindhoven kwamen vier jonge zwemmers van de Biesboschzwemmers aan de start van de Minior Swim Cup.

Rens Lisman mocht in het 50 meter bad zwemmen, waar ook onder andere Ranomi Kromowidjojo haar wedstrijden zwemt en Lars de Kooter, Anne Lisman en Tess Vonk zwommen in het 25 meter springbad dat achter het 50 meter bad ligt. Alle zwemmers wisten mooie tijden te noteren.

Rens was ingeschreven op de 50 vrije slag en 100 schoolslag en op beide nummers wist hij zijn besttijden te verbeteren. Op de 50 ‘vrij’ zwom Rens 21 seconden van zijn oude tijd af en was hij zelfs ongeveer een seconde sneller dan zijn 25 meter bad tijd. Op de 100 schoolslag ging Rens ruim negen seconden sneller dan ooit in een 50 meter bad. Op beide onderdelen liet Rens ook qua techniek een goede progressie zien.

In het springbad boekte Lars de grootste verbetering, hij deed dit op de 100 vrije slag. Lars haalde ruim drie seconden van zijn tijd af en hij werd veertiende. Later op de 100 schoolslag zwom Lars met een goede techniek, maar het ging langzamer dan zijn beste tijd. Ondanks de tegenvallende tijd werd Lars tiende op dit nummer.

Tess behaalde de beste klassering met een negende plaats op de 50 vlinderslag. Zij bleef op dit nummer boven haar beste tijd, eerder had zij zich op de 100 rugslag wel weten te verbeteren. Ondanks twee mindere keerpunten was Tess sneller dan ooit en zij werd achttiende op dit nummer.

Anne Lisman zwom de 50 rug- en schoolslag. Op de rugslag ging Anne heel goed van start, maar kon dit helaas niet volhouden. Ze bleef iets boven haar beste tijd steken. Op de schoolslag startte zij te snel en dit werd gezien, dus haar tijd werd uit de uitslag gehaald.

Met een mooie ervaring rijker gingen de vier jonge zwemmers weer naar huis en over een week zullen zij weer proberen zich te verbeteren tijdens de volgende wedstrijd die ze mogen zwemmen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl