Gorkumers ontdekken hun familiegeschiedenis

Foto: Pixabay
19 april 2018, 19:29
Verlopen

GORINCHEM - Op 3 mei om 10.30 uur is iedereen die nieuwsgierig is naar zijn familiegeschiedenis welkom bij Bibliotheek AanZet Gorinchem.

Jaarlijks herdenken we op 4 en 5 mei het leed uit de Tweede Wereldoorlog en vieren we onze vrijheid. De oorlog staat in ons nationale geheugen gegrift en we staan er elk jaar weer bij stil. Maar wat weten we van onze eigen familiegeschiedenis? Kennen we de persoonlijke verhalen van onze voorouders die leefden ten tijde van oorlog, of bijvoorbeeld de Industriële Revolutie?

Vroeger was stamboomonderzoek voorbehouden aan mensen van adel. Tegenwoordig is het veel gemakkelijker en kan iedereen onderzoek doen naar zijn familiegeschiedenis. Nico Lambermon en Conny van de Eijnden, twee medewerkers van de NGV helpen je op weg en leggen je uit hoe je je eigen familiegeschiedenis kunt onderzoeken. Tegenwoordig zijn veel bronnen digitaal te raadplegen, maar ook papieren archieven bevatten nog steeds veel waardevolle informatie. Zet een eerste stap en duik in je verleden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl