Tweede Kamerdebat samenvoeging gemeente Altena

Foto: Tweede Kamer
21 april 2018, 12:03
Verlopen

ALTENA - De samenvoeging van de gemeente Aalburg, Werkendam en Woudrichem gaat langs een hele route aan procedures, vergaderingen en debatten. Vorige week kwam het onderwerp aan de orde in de Tweede Kamer.

In een lange lijst van andere gemeentelijke herindelingen kwam de gemeente Altena toch nog ter spraken.

Kamerlid H. van der Molen van het CDA nam Altena als voorbeeld: ”De gemeente Altena heeft alvast een toekomstvisie ontwikkeld”. Andere Kamerleden vinden het vooral belangrijk dat in het algemeen identiteit van de kernen niet verloren gaat en de gemeente niet steeds verder van de burger verwijdert raakt. Buurgemeente Gorinchem kwam nog ter sprake in verband met de herindeling van gemeente Molenwaard en Giessenlanden. Een groot deel van de inwoners van Arkel geeft aan liever bij Gorinchem te horen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl